Terepek

1. nap
Fűzfőgyártelep

Balatonfűzfő község Fűzfőgyártelep településrészének belterületén fekszik a terep. A négyemeletes lakótelepi házak és földszintes villaépületek között jól futható tölgyerdő és füves, nyílt területek váltogatják egymást. A terep mesterséges objektumokkal bőségesen ellátott. Különlegességként kiemelnénk a világháborús bunkerek, pincék lejáratait.

 

2. nap
Petendi-hegy

Változatos képet mutató terep. Keleti fele egybefüggő plató, gyakorlatilag szintkülönbségek nélkül, a Balaton-felvidékre jellemző vegetációval. Nyugati oldalán meredekebb, völgyekkel, kisebb horhosokkal tarkított hegyoldalak terülnek el, gyönyörű szálerdővel borítva.

 

3. nap
Tündér-hegy

A Veszprémi-fennsík és környékének jellegzetességeit felvonultató terep. Rendkívül változatos a fedettség: a többféle futhatóságú erdők és a nyílt területek minden típusa (a szántótól a ligeteseken át a tarvágásig) megtalálható. A terepen kitűnő pontelhelyezési lehetőséget biztosítanak a sűrűn előforduló sziklaalakzatok. A versenyzők számára ezenfelül kihívást jelent a domborzat olvasása és leküzdése is.

  tipcsi©2000